Kosteloos advies tijdens ‘Dag van de Scheiding’ op 9 september 2022

Bierman Advocaten

Bierman Advocaten

Geplaatst op

1 minuten

Op vrijdag 9 september a.s. organiseert de Nederlandse Vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten (vFAS) de ‘Dag van de Scheiding’. U kunt die dag kosteloos bij onze advocaat-scheidingsmediators Marlinde de Vos-van der Eijk en Marith Vos terecht voor een persoonlijk adviesgesprek over scheiden en mediation.


Bijzondere aandacht voor het samengestelde gezin

Ieder jaar vraagt de vFAS met de ‘Dag van de Scheiding’ aandacht voor een thema. Dit jaar is dat ‘het samengestelde gezin’. Vragen die kunnen leven in een samengesteld gezin zijn onder andere: ‘Moet ik meebetalen aan de kosten voor mijn stiefkind? Mag ik meebeslissen over belangrijke zaken van mijn minderjarige stiefkind, zoals schoolkeuze of medische zaken?’

Verschillende manieren waarop u een scheiding kunt regelen

Wist u dat er verschillende manieren zijn waarop u een scheiding kunt regelen?

Mediation
Onder begeleiding van een (advocaat) mediator regelt u samen met uw ex-partner de scheiding. De op maat gemaakte afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant (en een ouderschapsplan). Lees hier meer over de voordelen van mediation.

Overleg
Onder begeleiding van ieder een eigen advocaat, komt u als ex-partners tot een regeling. De afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan.

Procedure
U heeft een eigen advocaat die uw belangen behartigt, waarna de rechter een beslissing neemt.

Bent u een ondernemer en overweegt u een scheiding?

Onze advocaat-scheidingsmediators treden vaak op voor ondernemers of hun partner. Omdat de onderneming een rol kan spelen bij de vermogensafwikkeling, kinderalimentatie en partneralimentatie, zetten zij zich in op een regeling die de toekomst van de onderneming veiligstelt én recht doet aan de positie van de ondernemer en die van de ex-partner. Raadpleeg voor meer informatie ons kennisdossier ‘Scheiden met een eigen bedrijf’.

Kosteloos advies over scheiden? Maak een afspraak

Wilt u langskomen tijdens de Dag van de Scheiding? Neem dan telefonisch contact op (0344 – 677188), zodat wij voldoende tijd voor u kunnen reserveren. U kunt vrijdag 9 september a.s. tussen 09.30 en 16.30 uur terecht bij onze advocaat-scheidingsmediators. Het maken van een afspraak is niet verplicht, maar zorgt er wel voor dat onze advocaat-scheidingsmediators voldoende tijd voor u kunnen reserveren.

 


 


Klik hier voor de brochure "Scheiden doe je samen"