Eerder stoppen met werken: maak gebruik van de tijdelijke drempelvrijstelling RVU

Sectie Arbeidsrecht

Sectie Arbeidsrecht

Geplaatst op

1 minuten

Werknemers willen steeds vaker eerder stoppen met werken. Dit brengt al gauw een gesprek met de werkgever op gang over een beëindigingsregeling. Deze regeling moet het aantrekkelijk maken om het “financiële gat” naar pensioen te overbruggen. Wat veel werknemers niet weten is dat onder omstandigheden zo’n regeling door de Belastingdienst kan worden aangemerkt als een regeling voor vervroegde uittreding (RVU). Op een RVU wordt een pseudo-eindheffing toegepast. Dit kan veel geld kosten, waardoor het in de meeste gevallen geen aantrekkelijke optie is voor de werkgever. In het pensioenakkoord is hier aandacht aan besteed en is een tijdelijke drempelvrijstelling RVU-heffing afgesproken.

Wilt u meer weten over: 

  • wanneer een beëindigingsregeling een RVU is?
  • wat de psuedo-eindheffing inhoudt?
  • wanneer u in aanmerking kunt komen voor de tijdelijke drempelvrijstelling RVU-heffing?


Lees dan hier mijn verdiepingsartikel “Eerder genieten van de oude dag: gebruikmaken van tijdelijke drempelvrijstelling voor RVU-heffing” zoals ik dat voor HR Rendement (het tijdschrift voor personeelszaken) heb geschreven.

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over een beëindigingsregeling waarmee u uw werknemer eerder laat stoppen met werken? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Vaststellingsovereenkomst: waarop moet u als werkgever letten?

Gerelateerd bericht:

Vaststellingsovereenkomst: waarop moet u als werkgever letten?