Na levering (post closing)

J.M.A.J. (Johan) Thielen

J.M.A.J. (Johan) Thielen

Geplaatst op

1 minuten

De dagen tot aan de levering van de aandelen, ook wel in het Engels closing genoemd, zijn afgeteld. De aandelen zijn door het passeren van de leveringsakte door koper aan verkoper geleverd en alle andere closing handelingen zijn verricht. Gefeliciteerd, de champagne kan worden ontkurkt. Proost.

Veel aandacht is dit jaar gegaan naar (het opstellen van verschillende transactiedocumentatie die onderdeel uitmaken van) het M&A proces, maar voor koper gaat na closing in het nieuwe jaar pas echt beginnen. Koper moet aan de bak; denk aan integratie, ontvlechting en synergy-realisatie, enzovoorts. Logischerwijs komt er na closing dus veel op koper af. Onze overnamespecialisten verdwijnen natuurlijk niet van het toneel. Zij nemen koper graag aan de hand mee, waaronder door tijdig een overzicht van de post-closing acties op te stellen. Post-closing acties zijn bijvoorbeeld het opstellen van verschillende post-closing documentatie (zoals management- en aandeelhoudersovereenkomsten), maar helaas ook post-closing geschillen (zoals schending van garanties en discussie over een earn out-regeling).

Dit jaar gaat de boeken in als het beste overnamejaar sinds 2007. Het nieuwe jaar verwacht ook weer een mooi overnamejaar te worden. Mocht u dit jaar niet (met onze M&A(advents)kalender) hebben afgeteld tot een closing, dan is de kans dus zeer aanwezig dat u volgend jaar hiermee te maken krijgt. Investeerders en strategische kopers staan momenteel in de rij voor goed presterende bedrijven. Zie hiervoor het artikel van Brookz: "Wat doet de MKB-overnamemarkt in 2022?Wat doet de MKB-overnamemarkt in 2022?"

Als verrassing wordt deze blogreeks daarom in het nieuwe jaar nog even voortgezet met enkele blogs over de belangrijkste post-closing acties en worden alle blogs gebundeld in een online kennisdossier.

De sectie Ondernemingsrecht wenst u voor nu prettige feestdagen en een succesvol en gezond 2022

toe! 

New call-to-action

Leveringsakte (deed of transfer)

Gerelateerd bericht:

Leveringsakte (deed of transfer)