U wilt besparen op de personeelskosten en denkt meteen aan een reorganisatie. Maar is een reorganisatie voor u wel de beste oplossing? Zo zijn er maatregelen en alternatieven om gedwongen ontslagen te voorkomen én toch te besparen op de personeelskosten. U moet er namelijk alert op zijn dat aan gedwongen ontslagen ook kosten verbonden zijn, zoals de transitievergoeding. Voordat u de eerste stap in een reorganisatietraject zet, is het goed om te kijken of u het gewenste resultaat met onderstaande maatregelen en/of alternatieven kunt bereiken.
Bij deze maatregelen komt het een en ander kijken. Zoals een detacheringsovereenkomst of het opstellen van een vrijwillige vertrekregeling. Onze specialisten kunnen u hierbij van dienst zijn.
Leiden de bovengenoemde maatregelen niet tot het gewenste resultaat? Dan kan een reorganisatie de oplossing zijn. Zoals gezegd komen hier wel kosten bij kijken. Zijn deze kosten voor u te hoog? Dan kunt u alternatieven overwegen.
Uiteraard kunnen wij ook over deze alternatieven met u meedenken. Naast specialisten op het arbeidsrecht hebben wij ook specialisten op het gebied van ondernemingsrecht en insolventierecht. Wij kunnen u dus ook bijstaan in geval van een overname, herstructurering of faillissement.
Komt u tot de conclusie dat een reorganisatie voor u de aangewezen route is? Dan volgt een intensief traject met een behoorlijke impact. Onze specialisten weten als geen ander hoe zij u (en uw medewerkers) hierin kunnen begeleiden. Dit alles met als doel: het beste resultaat voor uw onderneming.
Artikelenreeks 'Leren reorganiseren'
Op donderdag 1 oktober 2020 zal het tweede artikel in de ‘Leren organiseren’-reeks verschijnen. In dit artikel praten wij u bij over de verschillende bedrijfseconomische redenen voor een reorganisatieontslag.
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met één van onze specialisten.