Coronacrisis: ben ik als ondernemer verplicht alimentatie te betalen nu inkomsten uitblijven?

M.S. (Marith) Vos

M.S. (Marith) Vos

Geplaatst op

1 minuten

Veel ondernemers kampen met de financiële gevolgen van de maatregelen die zijn genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen hebben niet alleen gevolgen voor de onderneming, maar ook voor de privésituatie van de ondernemer. Een vraag die nu dan ook veel gesteld wordt is: ‘Ben ik als ondernemer nog verplicht alimentatie te betalen nu inkomsten uitblijven?’.

Kort gezegd: ja, dit bent u verplicht. Als alimentatiebetaler is het dus niet verstandig om (zonder overleg) te stoppen met het betalen van de door de rechtbank vastgelegde alimentatie. Dit kan namelijk leiden tot incassomaatregelen en een verslechtering van de relatie met de ex-partner. Om dit soort situaties te voorkomen, zult u met uw ex-partner moeten zoeken naar een oplossing die voor beide partijen haalbaar is.  

Lukt het niet om tot gezamenlijke afspraken te komen? Onze familierechtadvocaten staan u graag bij. Zij plannen binnen 48 uur een (telefonisch/video-) gesprek met u in om de mogelijkheden te bespreken. Dit is kosteloos.

Neem telefonisch contact op  Stuur een e-mail

5 veelvoorkomende misverstanden over mediation

Gerelateerd bericht:

5 veelvoorkomende misverstanden over mediation