MVO Nieuwjaarsevent 2018

C. (Cynthia) Gnidtke-Hoebink

C. (Cynthia) Gnidtke-Hoebink

Geplaatst op

1 minuten

Afgelopen donderdag vond het nieuwjaarsevent van MVO Nederland plaats in TivoliVredenburg Utrecht. Ondanks de storm waren ruim 500 duurzame ondernemers aanwezig bij hét MVO event van het jaar. Uiteraard was ons kantoor er ook bij. 

Vier pijlers voor de nieuwe economie

Tijdens het event vertelde directeur Maria van der Heijden wat de vier pijlers zijn voor de nieuwe economie: "De vervuiler betaalt, dus CO2 uitstoten is niet meer gratis. Duurzaam inkopen is de norm. Bedrijven streven altijd naar netto positieve impact. Economische argumenten gaan - naast geld - ook over zaken als gezondheid en geluk. Samen met de 2500 bedrijven uit ons netwerk zetten wij de strategische agenda voor de BV Nederland en zorgen wij dat de nieuwe economie de norm wordt in 2025."  

Er is nog werk aan de winkel..

Hoewel het op veel gebieden al erg goed gaat, is er nog steeds werk aan de winkel. "Eén van de belangrijkste actiepunten is het vergroten van de markt voor duurzame producten en diensten. Het aantal duurzame deals moet sneller groeien, zowel in de publieke als in de private sector. Die kansen zijn er volop. Alleen al in ons eigen netwerk via de Futureproof community, het platform voor sustainable matchmaking, zijn er in 1,5 jaar tijd zo'n 2150 duurzame matches gemaakt."

Creativiteit is het nieuwe kapitaal

Aan het einde van de middag gaf duurzame pionier én kunstenaar Daan Roosegaarde nog een creatieve boost aan het publiek door een inspirerende presentatie te geven. "Creativiteit is het nieuwe kapitaal". En dat blijkt. Dankzij zijn creativiteit bedacht hij o.a. de "Smog Free Tower". Een grote toren die smog omzet naar schone lucht. En van het restafval van de smog, worden weer sieraden gemaakt. Niks gaat verloren. Ook het "Van Gogh fietspad" is door hem bedacht. Duizenden steentjes die overdag via de zon opladen, zorgen in de avond voor een lichtgevend fietspad.

Enorm inspirerend. 
 

Bierman Advocaten is klaar voor de toekomst!